Vojin Mijatović

SIPA i Tužilaštvo da otkriju odgovorne za blokadu Rukometnog saveza

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović uputio je otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućem Vijeća ministara te entitetskim premijerima, s apelom za spas rukometa u BiH. U pismu ih poziva da dođu 12. juna u Tuzlu na utakmicu BiH – Bjelorusija za plasman na Evropsko prvenstvo, te da učine sve da pomognu Rukometnom savezu u prevazilaženju problema.

“Moje pismo nije bilo kritički upućeno ka nosiocima najviših izvršnih vlasti u BiH, nego je zaista vapaj i poziv da se okupimo zajedno i da kroz rješavanje problema u rukometu počnemo rješavati probleme u BiH bez obzira bili neki u vlasti ili u opoziciji”, kazao je Vojin Mijatović i dodao:

“Imamo situaciju da i u sportskim savezima entitetski biramo ljude, torovski, a ne prema struci i zaslugama u sportu. Hajte da bar sport izuzmemo iz te priče.”

Istakao je kako u Rukometnom savezu BiH postoje određeni finansijski problemi:

“Selektor, stručni štab i reprezentativci BiH su istinski heroji ove države. Pozivam i kancelariju SIPA-e u BiH i državnog tužioca da uđu u Rukometni savez BiH i utvrde ko je odgovoran za dugove nagomilane koji su milionski i zašto je račun Rukometnog saveza blokiran?”

“Ne vidim razlog zašto ne reaguju državne institucije jer država nije kriva zbog ove situacije u rukometu. Prvo su krivi ljudi koji su vodili Savez, doveli do ovolikih dugova i potpune blokade. Moramo sistemski riješiti način finansiranja sporta u BiH, a i rukometa posebno”, dodao je Mijatović.

Kazao je kako je sport idealna prilika da u BiH izgradimo nacionalni identitet i da se jedna zastava diže na svim manifestacijama.

 

N1


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu