Sastanak u sjedištu Naše stranke

Šestorka spremna za kapitalne projekte

U sjedištu Naše stranke održan sastanak predsjednika i predstavnika stranaka koje čine većinu u Kantonu Sarajevo. Sastanku su prisustvovali Predrag Kojović (predsjednik Naše stranke), Nermin Nikšić (predsjednik SDP-a), Elmedin Konaković (predsjednik Naroda i pravde), Ibrahim Hadžibajrić (predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste), Milan Dunović (član Predsjedništva Demokratske fronte) i Zvonko Marić (zastupnik SBB-a u Skupštini KS).

Razgovarano je o dosadašnjem radu Vlade i skupštinske većine. Dosadašnji period rada ocijenjen je kao pozitivan, pogotovo kad se uzmu u obzir reakcije građana kojima mnogo znači borba protiv korupcije, intenzivirana briga o čistoći grada, obnavljanju GRAS-ovog voznog parka, transparentnost rada Vlade, subvencija troškova plina, otvaranje pedijatrije u Općoj bolnici i brojne druge stvari.

Sa svim navedenim će se nastaviti, ali će sljedeća godina biti obilježena novim, za Kanton i građane značajnim, kapitalnim projektima. Neki od njih su početak izgradnje prve transverzale, Muzeja savremene umjetnosti, Univerzitetske biblioteke, rekonstrukcije tramvajske i vodovodne mreže i poboljšanje kvalitete zraka.

Na sastanku je, također, razmatrana i mogućnost koordiniranog nastupa stranaka šestorke na lokalnim izborima sljedeće godine.