FOS SDP BiH

Seniori/ke zbijaju redove za političku utakmicu

Smatrajući da je za predstojeću političku utakmicu u okviru Općih izbora 2018.godine, pored jasnih i konkretnih smjernica za jačanje društvene pravde u okviru SDP-ovog Plana 10, te volje i odlučnosti za njihovo provođenje, neophodna ogramna mentalna i fizička snaga, danas je, u organizaciji Foruma seniora/ki SDP BiH, na Vrelu Bosne, organizovano druženje aktivista ovog interesnog oblika organizovanja i djelovanja SDP BiH iz gradova/općina Mostar, Zenica, Centar Sarajevo, Novi grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Jablanice, Doboja, Tešnja, Ilidža i Goražda.

Nakon uživanja u vožnji fijakerom i mirisu zelenila kroz Veliku aleju, slikanja na izvoru rijeke Bosne po kojoj naša država nosi ime, uz obilazak laganom šetnjom nepreglednog zaštičenog Parka prirode, a potom i uz bosansku kahvu/kafu/kavu, razgovarano je o ostvarivanju Zadataka članova i organizacija FOS-a/ki u Općim izborima 2018.godine, koji slijede u narednih 100 dana.

Činjenica da u Bosni i Hercegovini ima oko 650.000 penzionera (u FBiH 410.525 i RS-u 234.000) koji, zajedno sa osobama starije dobi, predstavljaju ne samo ogromnu ciljnu grupu kojima će se SDP BiH obraćati u toku izborne kampanje, nego i ogroman potencijal koji može imati presudnu ulogu za izbor SDP-ovog kandidata dr.Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, te ostvarivanje izbornih rezultata SDP BiH, pred FOS-a/ki stavlja ogromnu obavezu da učešćem u kampanji, samostalno i u okviru integralne kampanje organa i organizacija SDP BiH, organizuju ovaj značajni dio biračkog tijela da izađu na izbore i da glasaju za SDP-ove kandidate, odnosno kandidatske liste.
Ne samo da aktuelna vlast zatvara oči pred činjenicom što su penzije koje se isplaćuju u RS i Federaciji BiH najniže ili među najnižim u Evropi, nego i euforičnom tvrdnjom da su doneseni najbolji reformski zakoni za penzionere/ke, zatvaraju oči pred činjenicom da su nominalne vrijednosti penzija daleko ispod nivoa potrebnih za zadovoljenje osnovnih životnih potreba penzionera/ki i njihovih porodica.

Zato će seniori/ke SDP BiH dati od sebe sve raspoložive mentalne i fizičke sposobnosti da u predstojećoj izbornoj utakmici građani izaberu dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka i da SDP BiH ostvari planirane izborne ciljeve, odlučan je stav okupljenih aktivista Foruma seniora/ki SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu