FOS SDP BiH

Seniori/ke zbijaju redove za političku utakmicu

Smatrajući da je za predstojeću političku utakmicu u okviru Općih izbora 2018.godine, pored jasnih i konkretnih smjernica za jačanje društvene pravde u okviru SDP-ovog Plana 10, te volje i odlučnosti za njihovo provođenje, neophodna ogramna mentalna i fizička snaga, danas je, u organizaciji Foruma seniora/ki SDP BiH, na Vrelu Bosne, organizovano druženje aktivista ovog interesnog oblika organizovanja i djelovanja SDP BiH iz gradova/općina Mostar, Zenica, Centar Sarajevo, Novi grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Jablanice, Doboja, Tešnja, Ilidža i Goražda.

Nakon uživanja u vožnji fijakerom i mirisu zelenila kroz Veliku aleju, slikanja na izvoru rijeke Bosne po kojoj naša država nosi ime, uz obilazak laganom šetnjom nepreglednog zaštičenog Parka prirode, a potom i uz bosansku kahvu/kafu/kavu, razgovarano je o ostvarivanju Zadataka članova i organizacija FOS-a/ki u Općim izborima 2018.godine, koji slijede u narednih 100 dana.

Činjenica da u Bosni i Hercegovini ima oko 650.000 penzionera (u FBiH 410.525 i RS-u 234.000) koji, zajedno sa osobama starije dobi, predstavljaju ne samo ogromnu ciljnu grupu kojima će se SDP BiH obraćati u toku izborne kampanje, nego i ogroman potencijal koji može imati presudnu ulogu za izbor SDP-ovog kandidata dr.Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, te ostvarivanje izbornih rezultata SDP BiH, pred FOS-a/ki stavlja ogromnu obavezu da učešćem u kampanji, samostalno i u okviru integralne kampanje organa i organizacija SDP BiH, organizuju ovaj značajni dio biračkog tijela da izađu na izbore i da glasaju za SDP-ove kandidate, odnosno kandidatske liste.
Ne samo da aktuelna vlast zatvara oči pred činjenicom što su penzije koje se isplaćuju u RS i Federaciji BiH najniže ili među najnižim u Evropi, nego i euforičnom tvrdnjom da su doneseni najbolji reformski zakoni za penzionere/ke, zatvaraju oči pred činjenicom da su nominalne vrijednosti penzija daleko ispod nivoa potrebnih za zadovoljenje osnovnih životnih potreba penzionera/ki i njihovih porodica.

Zato će seniori/ke SDP BiH dati od sebe sve raspoložive mentalne i fizičke sposobnosti da u predstojećoj izbornoj utakmici građani izaberu dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka i da SDP BiH ostvari planirane izborne ciljeve, odlučan je stav okupljenih aktivista Foruma seniora/ki SDP BiH.