Senad Šmigalović

Rođen 05.07.1972. godine u Tojšićima. Osnovnu školu završio u Tojšićima, srednju Elektrotehničku u Tuzli, fakultet Političkih nauka – odsjek sigurnost u Sarajevu, pohađao i uspješno završio školu NATO – snaga u Minhenu (Njemačka) 2005. godine i završio III stepen turskog jezika u Istanbulu (Turska) 1997 – 1998. godine. Oženjen, otac troje djece. Pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od 08.04.1992. godine do 22.04.1996. godine. Nakon rata angažovan u Oružanim snagama vojske Federacije Bosne i Hercegovine. Kao pripadnik armije više puta nagrađen, dobitnik je najvećeg ratnog priznanja A RBiH „Zlatni ljiljan“, dobitnik ručnog sata sa posvetom u profesionalnoj jedinici Vojske Federacije BiH od Ministra odbrane F BiH. Za postignute rezultate u čišćenju terena od minsko – eksplozivnih sredstava, odlikovan medaljom za zasluge Vojske Pensilvanije – SAD. Vanredno unaprijeđen u čin Majora Oružanih snaga BiH.