Selma Hadžihusejnović nova predsjednica Foruma žena OO SDP Konjic

U Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta u Konjicu održana je izvještajno – izborna konferencija Foruma žena SDP BiH Opštinske organizacije Konjic.

Prisutne je pozdravila predsjednica Opštinske organizacije, Vesna Saradžić, koja je u svom obraćanju istakla značaj i ulogu ovog interesno – političkog oblika organizovanja, jer je evidentno da žene imaju snagu da povedu, naprave rezultat i da, upravo, sve te aktivnosti treba artikulisati kroz Forum žena. Naglasila je da je rodna ravnopravnost u oblasti političkog i javnog života nešto na čemu treba konstantno raditi.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu, izbora radnih tijela, pozdravne riječi su uputili: Ismet Lulić, predsjednik KO SDP BiH HNK, Sejad Hakalović, potpredsjednik SDP BiH OO Konjic, Šerif Ćorić, predsjednik FOS SDP BiH OO Konjic i Ibro Hero, vijećnik u Opštinskom vijeću Konjic.

Izvještaj o radu, između dvije konferencije, podnijela je dosadašnja predsjednica Amra Hadžizukić. Za novu predsjednicu Foruma žena Opštinske organizacije Konjic izabrana je Selma Hadžihusejnović, a za potpredsjednicu Fatima Mandžuka.