Segmedina Srna-Bajramović je još prije mjesec dana pokrenula pitanje grijanja Kampusa UNSA

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, još je prije mjesec dana postavila pitanje oko problema grijanja u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, na osnovu čega je došlo i do današnjeg dogovora oko centralnog grijanja u ovim objektima.

„Dobila sam informaciju kako postoji objektivna opasnost da zbog administrativnih komplikacija, kotlovnica u kampusu Univerziteta neće biti spremna za rad, što će faktički ostaviti studente bez opcije grijanja. Radi se o neprihvatljivoj situaciji, te stoga očekujem da se svi zajedno uključimo kako bi navedeni problem riješili na vrijeme.

Koliko sam informisana, Toplane Sarajevo su sa svoje strane spremne da preuzmu kotlovnicu i istu puste u funkciju, međutim zbog određenih pravnih aspekata oko preuzimanja vlasništva i nedorečenih mišljenja Pravobranilaštva KS, isto nisu u mogućnosti da urade.

Molim sve učesnike ovog procesa, a posebno Pravobranilaštvo KS da mi odgovori šta su konkretni problemi oko kotlovnice, te na kojoj adresi su nosioci odgovornosti i prepostavljeni rokovi da se isti otklone?“, navela je Srna-Bajramović u svom pitanju.