Segmedina Srna-Bajramović je još prije mjesec dana pokrenula pitanje grijanja Kampusa UNSA

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, još je prije mjesec dana postavila pitanje oko problema grijanja u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, na osnovu čega je došlo i do današnjeg dogovora oko centralnog grijanja u ovim objektima.

„Dobila sam informaciju kako postoji objektivna opasnost da zbog administrativnih komplikacija, kotlovnica u kampusu Univerziteta neće biti spremna za rad, što će faktički ostaviti studente bez opcije grijanja. Radi se o neprihvatljivoj situaciji, te stoga očekujem da se svi zajedno uključimo kako bi navedeni problem riješili na vrijeme.

Koliko sam informisana, Toplane Sarajevo su sa svoje strane spremne da preuzmu kotlovnicu i istu puste u funkciju, međutim zbog određenih pravnih aspekata oko preuzimanja vlasništva i nedorečenih mišljenja Pravobranilaštva KS, isto nisu u mogućnosti da urade.

Molim sve učesnike ovog procesa, a posebno Pravobranilaštvo KS da mi odgovori šta su konkretni problemi oko kotlovnice, te na kojoj adresi su nosioci odgovornosti i prepostavljeni rokovi da se isti otklone?“, navela je Srna-Bajramović u svom pitanju.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu