Ismet Lulić

Šef kluba vijećnika OO SDP BiH Jablanica u radnoj posjeti Beču i SPO-u

Delegacija SDP BiH koju je činio i Šef kluba vijećnika OO SDP BiH Jablanica Ismet Lulić, prošle sedmice je bila u radnoj posjeti Beču i tamošnjoj sestrinskoj Socijaldemokratskoj partiji Austrije, SPO. Domaćin prvog radnog dana bila je Generalna sekretarka Austrijskih socijaldemokrata, Andrea Brunner, a potom je delegacija SDP BiH imala i sastanak sa bivšom zamjenicom gradonačelnika Beča, Renate Brauner.

Drugi dan radne posjete je obilovao važnim sastancima, pri čemu se razgovaralo i o konkretnim zajedničkim projektima.
Potom je uslijedilo i prisustvo sjednici Gradskog vijeća Beča, gdje su članovi naše delegacije imali priliku razgovarati sa zastupnicima, te steći dodatna znanja i iskustva o radu ovog organa. Poseban akcenat prilikom svih razgovora sa austrijskim zvaničnicima, ticao se mladih, njihovog obrazovanja i učešća u javnom životu. Na kraju posjete naša delegacija je uzela učešće u humanitarnom koncertu koji je organizovala Bosansko-hercegovačka kulturna platforma.