Sedina Pilav Halebić

Rođena u Prozor-Rami 1984. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Jablanici, a Pravni fakultet na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru. Trenutno je nezaposlena. Aktivan je član Udruženja mladih Gazela Lug Jablanica, i potpredsjednica Mjesne zajednice Lug. Radom u mjesnoj zajednici i udruženju, zalaže se za veće uključivanje stanovništva ruralnih područja u procese donošenja odluka, budžeta Općine Jablanica i dr, a posebno afirmiranje djelovanja mladih sa tih područja kroz edukacije, sport i aktivno društveno djelovanje. Kao vijećnica zalagat će se za lokalnu upravu u službi građana, njenu transparentnost te uključenost mjesnih zajednica u donošenje svih važnijih odluka iz djelokruga Općinskog vijeća, a posebno poboljšanje položaja mladih, njihovog zasnivanja prvog radnog iskustva i sl.