SDP Žepče dostavio CIK-u imena osoba, koja žive van BiH, a u čije ime su druga lica glasala

OO SDP BiH Žepče je neposredno pred izbore izašao sa saopštenjem u kojem smo pozvali CIK BiH i OIK Žepče da ispitaju nezakonito imenovanja člana OIK-a, zatim da se posebna pažnja posveti izbornom procesu u općini Žepče.

Nekoliko dana nakon izbora, analizirajući spisak osoba, koje su glasale na biračkim mjestima, OO SD BiH Žepče je CIK BiH dostavio spisak osoba, u čije ime su druga lica na dan izbora glasala i na taj način počinila teška krivična djela.

OO SDP BiH Žepče smatra da je ovakvih pojava bilo na mnogo više biračkih mjesta i poziva CIK BiH da u skladu sa zakonom o zaštiti podataka obznani imena prezimena osoba, koje su u općini Žepče iskoristili svoje pravo glasa, kako bi se što jednostavnije došlo do evidencije broja osoba u čije ime su glasala druga lica.

Također na biračkim mjestima u općini Žepče je došlo i do otvorenog nuđenja novca posmatračima SDP-a, zatim do sinhronizovanog kršenja izbornog zakona pojedinih zamjenika članova biračkih odbora i članova Općinske izborne komisije, kao i do montiranog – dubletnog pomaganja prilikom glasanja, a o čemu je OO SDP BiH Žepče obavjestio.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu