SDP Zenica: Vodili smo pozitivnu kampanju

SDP BiH Zenica je predizbornu kampanju provela dosljedno poštujući svoje političke oponente i higijensko epidemiološke mjere. Opredijelili smo se da skupove ne održavamo jer nam je zdravlje građana bilo  na prvom mjestu. Kroz medije , info stolove i društvene mreže smo našim građanima predstavili listu kandidata i Program „ ZA DOSTOJANSTVENU PORODICU“, koje su građani u razgovoru ocjenili kao najkvalitetnije. U svojim nastupima smo poštivali naše političke protivnike iako smo često  bili meta neosnovanih napada. Već na samom početku kampanje uništeni su nam jumbo plakati , naš kandidat sa zlatnim ljiljanom grubo vrijeđan , čime su u potpunosti prekršeni potpisani etički kodeksi.

Potpuno razumijemo ovakvo ponašanje jer je rast i pobjeda SDP-a  i Fuada Kasumovića u Zenici neminovnost.

SDP je u cilju osiguranja zaštite volje birača angažovala 180 posmatrača. S druge strane zabrinjavaju nas informacije koje dolaze do nas da će se onemogućiti prisustvo svim posmatračima pod izgovorom nedostatka prostora na izbornim mjestima čime će se dovesti u pitanje legitimitet izbornog procesa.

Ovim putem pozivamo građane da iskoriste  svoje biračko pravo i 15. novembra izađu na izbore i daju glas za život dostojanstven čovjeka.

PRESS SLUŽBA

GO SDP BiH ZENICA