KO SDP ZDK

SDP ZDK poziva premijera Ganića da zbog bespravne izgradnje pokrene postupak pred Ustavnim sudom FBiH

Javno se pozivate da kao jedan  od ovlaštenih predlagača pred Ustavnim sudom Federacije BiH pokrenete postupak ocjene zakonitosti Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina donešenoj na posljednjoj sjednici Skupštine ZE-DO kantona minimalnom većinom od 18 glasova poslanika.

Kako je Vlada, na čijem ste čelu,  zajedno sa Vašim Uredom za zakonodavstvo i Zakonodavno-pravnom komisijom Skupštine tvrdili i u to ubijedili tih 18 poslanika, da  je predložena Odluka u skladu sa zakonom i   dostavili  je i predložili   Skupštini  na usvajanje, i pored mišljenja nezavisne stručne javnosti da  se pitanje legalizacije bespravno izgrađenih građevina ne može uređivati predmetnom Odlukom kao  podzakonskim aktom koji nema pravno uporište u postojećem zakonu, nema razloga da  se onda plašite i presude Ustavnog suda Federacije BiH koji će potvrditi  vaše stajalište.

Vaše neodazivanje ovom javnom pozivu će značiti da ste Skupštini ZE-DO kantona predložili, a ona i donijela nezakonitu Odluku. U tom slučaju nama će onda preostati da  za pokretanje ocjene zakonitosti Odluke pred Ustavnim sudom Federacije prikupimo potpise trećine ukupnog broja poslanika u Skupštini ZE-DO kantona.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu