SDP započeo pregovore za formiranje proevropskog bloka koji će u BiH dovesti Evropu

Potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Draško Aćimović rekao je da su iz te partije započeli pregovare sa više stranaka iz Federacije BiH i Republike Srpske a cilj je formirati proevropski blok koji će građanima ponuditi ekonomsku i socijalnu stabilnost, nasuprot nacionalističkim previranjima.

Na pitanje novinara agencije Patria koje su to stranke sa kojima SDP gradi proevropski blok, Aćimović je rekao da to ne može otkriti u ovom trenutku, ali da se radi o strankama kojima su ekonomija i evropske vrijednosti u vrhu njihovog političkog djelovanja.

„Mi nemamo problema da razgovaramo sa bilo kojom političkom opcijom koja je spremna u Bosnu i Hercegovinu dovesti Evropu i evropske vrijednosti“, rekao je Aćimović. Dodao je da je otvorena mogućnost da takav blok unutar Republike Srpske ima svog kandidata za Predsjedništvo BiH na predstojećim izborima, ili da podrži nečijeg kandidata.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu