SDP Vogošća podsjetila na značaj 8. marta

Osmi mart predstavlja datum koji je sinonim borbe za ženska prava sažet u jedan dan, ovaj dan svakako treba cijeniti i iznova podsjećati na stalnu borbu, pogotovo zato što ona neprestano treba i mora da traje.

SDP Vogošća je tim povodom organizovao podjelu karanfila i letaka koji opisuju značaj 8. marta u borbi za jednakost žene u društvu.

“Cilj nam je bio da na naš način obilježimo ovaj važan datum i ukažemo na položaj žene u našem društvu. Ovom aktivnošću željeli smo skrenuti pažnju da se svi moramo uključiti ka stvaranju odgovorne zajednice i uvjeta u njoj gdje su žene ravnopravne sa muškarcima.”, rekla je Jasmina Mujezin, članica Predsjedništva SDP Vogošća.