Mizerna kazna

SDP Vogošća oštro osuđuje smanjenje kazne za zločinca Tintora

OO SDP Vogošća osuđuje odluku drugostepenog vijeća Suda BiH kojom se Jovanu Tintoru smanjuje kazna na 10 godina zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Vogošće.

OO SDP Vogošća ne može gledati s odobravanjem ovaj postupak prema ratnom zločincu Jovanu Tintoru. Pod njegovom komandom Vogošća je pretpjela brojna ratna stradanja u kojima su uništeni brojni objekti i izgubljeni ljudski životi.

Tintor, predsjednik Kriznog štaba SDS-a u Vogošći tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995 je bio gospodar života i smrti u Vogošći i okolici, a rezultat toga su masovne grobnice na području Općine Vogošća iz koje je ekshumirano 229 žrtava. Broj nestalih je veći.

Pored nečovječnosti, Tintor i njegovi sljedbenici zadali su i privredni udarac našoj Vogošći rušenjem i pljačkanjem pogona TAS-a u Vogošći, od čega se Vogošća još uvijek nije oporavila.

Smanjenje kazne na mizernih 10 godina je čin za svaku osudu i poruka svima onima koji su izgubili svoje najbliže u agresiji, čiji je kolovođa na području općine Vogošća bio ratni zločinac Tintor, da oni koji su odgovorni neće na adekvatan način biti kažnjeni.

Nažalost, to je i poruka onima koji još uvijek potajno gaje fašističke snove i ideje da će za svoje postupke dobiti mizerne kazne.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu