OO SDP BIH VISOKO

SDP Visoko osuđuje napad na crkvu u Čekrekčijama

Povodom vandalskog i ljudskom razumu neshvatljivog čina paljenja pravoslavne crkve u naselju Čekrekčije Općinski odbor Socijaldemokratske partije BiH Visoko izražava svoje duboko žaljenje što još uvijek postoje oni koji nepoštivanjem tuđih bogomolja i religije zapravo pokazuju kako ne poštuju svoje.

Najiskrenije se nadamo brzoj i efikasnoj istrazi i otkirivanju počinitelja ovog gnusnog djela uz nadu da ovaj čin zasigurno bolesnog uma neće ostaviti dublje posljedice na međunacionalne odnose u ovom našem naselju i općini. Od drugih vjerskih zajednica očekujemo solidarnost i nedvosmislenu osudu a građanima pravoslavne vjeroispovijesti upućujemo izraze naše podrške.