SDP veličanstvenim skupom najavio pobjedu u Kalesiji!

Pred gotovo hiljadu članova, simpatizera i građana Općine Kalesija, SDP je otvorio predizbornu kampanju u Kalesiji.

Prije skupa u BKC-u, delegacija SDP-a položila je cvijeće i proučila Fatihu na šehidskom spomen obilježju u Kalesiji. Veličanstveni skup u Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ u Kalesiji otvorio je nosilac liste SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona i predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Kalesija – Dževad Hadžić.

U svom obraćanju, Hadžić je pozdravio prisutne, te naglasio da smo mi u Kalesiji navikli biti prvi.

„Prvi smo oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, naš odbojkaški klub je prvi igrao evropsku utakmicu, a evo i večeras „oslobađanje“ Tuzlanskog kantona od kriminalne i korumpirane vlasti kreće upravo iz Kalesije. SDP ima najboljeg kandidata za člana predsjedništva. Ponudili smo državnika, čovjeka koji zna kako treba voditi državu.“ – istakao je Hadžić.

Također, sve prisutne je obavijestio da će kandidat SDP-a za člana predsjedništva, dr. Denis Bećirović, u srijedu, 12.09.2018. godine sa početkom u 17h, održati promociju knjige Država Bosna i Hercegovina u fokusu. Pozvao je sve prisutne da se odazovu ovoj promociji.

Nakon Hadžića, na bini su predstavljeni kandidati SDP-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona, zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ali i kandidati za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine.

Praćeni gromoglasnim aplauzima, prisutnima su se obratili i ostali kalesijski kandidati: Suad Kulić i Amra Selimović kao kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te Faruk Džafić, Adela Bešić i Muhamed dr. Osmanović  koji su kandidati za zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Pored kalesijskih kandidata, prisutnima se obratio i Hasan Muratović, aktuelni zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Posebno emotivno obraćanje imao je načelnik općine Živinice, gospodin Samir Kamenjaković. U svom obraćanju, načelnik Kamenjaković je istakao da su on i Dževad Hadžić zajedno bili poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona. Istakao je da je Dževad Hadžić zajedno s njim ponekad stavljao sve na kocku, pa čak i život svoje porodice, a sve u cilju borbe za bolji život svih građana Tuzlanskog kantona.

Enver Bijedić, nosilac liste SDP-a za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine i predsjednik kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, je istakao da postoji određen broj onih ljudi koji bi željeli da SDP BiH više ne postoji.

Tim ljudima, poslao je jasnu poruku: „SDP Bosne i Hercegovine nikada nije  bio jači, te u budućnosti može biti samo jači.“

Bijedić je pozvao sve prisutne da ubijede svoju rodbinu, komšije i prijatelje da izađu na izbore, i svoj glas daju najboljem timu koji Tuzlanski kanton ima, a to je tim SDP-a. Pozvao je prisutne da daju snažnu podršku kandidatu za člana predsjedništva, doktoru Denisu Bećiroviću!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu