Bihać

SDP USK o teškom statusu boračke populacije danas

Sa današnje pres-konferencije Kantonalnog odbora SDP-a upućen je poziv boračkoj populaciji da u ovoj godini, kada se održavaju opći izbori, izvrše pritisak na političke stranke, te zauzmu pozicije na izbornim listama

SlikaPovodom 22. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije BiH danas je u Bihaću organizirao konferenciju za novinare, na kojoj se govorilo o teškom statusu boračke populacije.

Sead Hambašić, nosilac najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", govorio je o statusu ljudi koji su 1992. godine stali u odbranu BiH.

– Borci su danas gladni i nezaposleni, te zaboravljeni i izmanipulisani – istakao je.

Iz tog razloga traže hitne aktivnosti na poboljšanju položaja demobilisanih boraca, šehidskih i porodica poginulih boraca, te ratnih vojnih invalida (RVI).

Marjan Mihić, penzionisani general HVO-a i ARBiH izrazio je nezadovoljstvo velikim brojem boračkih udruženja, ističući da nije član nijednog.

Smatra da se svi bore za lične interese, a slično mišljenje ima i Razim Halkić iz Cazina, koji je u ratu bio pripadnik 505. brigade. On je kazao da su udruženja razjedinjena i da su svrha sama sebi.

Sa današnje pres-konferencije Kantonalnog odbora SDP-a upućen je poziv boračkoj populaciji da u ovoj godini, kada se održavaju opći izbori, izvrše pritisak na političke stranke, te zauzmu pozicije na izbornim listama, kako bi se kroz organe vlasti na svim nivoima borili za istinske ciljeve pripadnika boračkih populacija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.