KO USK

SDP USK bogatiji za jednog zastupnika i tri vijećnika

Danas je održana sjednica Općinskog odbora SDP BiH Velika Kladuša na kojoj je Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine zvanično pristupilo 6 novih članova.

SDP BiH je pristupio poslanik u Skupštinu USK i delegat u Domu naroda FBiH Anel Šahinović, te predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša Fikret Bašić, vijećnica u Općinskom vijeću Velika Kladuša Asmira Ćerimović, vijećnik Sabahudin Omeragić, bivši savjetnik općinskog načelnika iz oblasti budžeta i finansija Aladin Ćerimović i Denis Osmankić.

Na prošloj sjednici Općinskog odbora dosadašnji predsjednik Općinske organizacije Adel Eskić je dao ostavku zbog nespojivosti funkcije predsjednika Općinske organizacije sa budućim angažmanom, a za vršioca dužnosti predsjednika izabran je Ibrahim Kajtazović – Bato.

Ovim pristupanjem se nastavlja kadovsko jačanje Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.