Formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu

SDP-u premijersko mjesto i šest ministarstava

Nastavak pregovora u vezi sa formiranjem vlasti između stranaka koje su okupljene u “Građanski blok” u TK održan je danas.

Tokom današnjih pregovora usaglašeno je rukovodstvo Skupštine TK, kao i termin održavanja nastavka Prve konstituirajuče sjednice Skupštine TK.

Prema riječima Envera Bijedića, predsjednika KO SDP BiH Tuzla, dogovoreno je da će u rukovodstvu Skupštine TK mjesto iz reda Bošnjačkog naroda pripasti Demokratskoj fronti, iz reda Hrvatskog naroda pripasti SDP-u, kao i drugi rukovodeći iz reda Hrvatskog naroda.

Za Dom naroda, delegati iz Skupštine TK koja po kvorumu daje tri Bošnjaka, dva predstavnika Srpskog naroda i jednog predstavnika Hrvatskog naroda, te dva predstavnika ostalih.

Ispred Bošnjaka zastupnici će biti iz SDA, PDA i SDP-a, kao i dva predstavnik Srpskog naroda, jer samo SDP i ima predstavnike ovog naroda u Skupštini. Iz reda Hrvatskog naroda u Dom naroda Federalnog parlamenta ići predstavnik DF-a, dok će iz reda ostalih, jedan predstavnik ići iz Naše stranke, drugi iz DF-a.

Ono što sve interesuje, svakako je pitanje podjele ministarstava, te premijersko mjesto.

regional.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu