KO SDP HNK

SDP u HNK uputio inicijativu za oslobađanje od poreza na prvu nekretninu mladih bračnih parova

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona je na jučerašnjoj sjednici uputio inicijativu za izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina s ciljem oslobađanja poreza na prvu nekretninu mladih bračnih parova.

Također, uzimajući u obzir pogoršanu sigurnosnu situaciju te sve veću anarhiju u MUP-u HNK gdje nemamo komesara niti odgovarajuće odbore,  tražili smo održavanje vanredne sjednice na temu stanja u MUP-u i sigurnosne situacije.

Obećano je od strane kolegija Skupštine da će odmah po ažuriranju informacije o stanju sigurnosti od strane Vlade ista biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici.

Pozdravljamo jednokratni dogovor SDA i HDZ kojim su okončali talačku krizu i omogućili da porodilje dobiju prava zajedno sa pravom na penziju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svoja prava čekali gotovo godinu zbog sujeta izbornih pobjednika.

Pozivamo ih još  jednom da pokažu odgovornost i formiraju vlast sa jasnim programom kako vide perspektivu kantona u periodu 2020-2022 za koji su dobili mandat građana.

Jedna godina je bespovrano izgubljena i nadamo se da neće dopustiti da izgubimo ostale tri, jer građani sve više napuštaju naš kanton ne želeći da im vrijeme prolazi u političkom kockanju neodgovornih partnera koji gledaju samo sebe i svoje članove.

 

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu