Goražde

SDP revidira članstvo i u Goraždu

Sastanku su prisustvovali kandidati s posljednjih kantonalnih i općinskih izbornih listi usljed čega su doneseni sljedeći zaključci:

Slika

Nizom sastanaka formalnih i neformalnih, kantonalni i općinski odbori SDP BPK Goražde revidira članstvo, analizira rezultate prethodnih izbora i aktualizira pitanja međusobnog povjerenja i vraćanja starih vrijednosti u prvi plan. Nakon sastanaka s izvršnim i zakonodavnim dijelom članova, neformalni sastanak održan je i 18.02.2015., u prostorijama Partije u Goraždu.

Sastanku su prisustvovali kandidati s posljednjih kantonalnih i općinskih izbornih listi usljed čega su doneseni sljedeći zaključci:

–          Povjerenje unutar članova je najvažnije i revidiranje članstva je najbolji način na koji ćemo sagledati pravo stanje stvari: ko je tu, ko nije više.

–          Obrana antifašističkih vrijednosti, radničkih prava i radničkog organizovanja;  temeljnih ljudskih sloboda u duhu jednakopravnosti je ostala ideološka vodilja članova SDP-a BPK Goražde uprkos podjeli i rasipanju kroz prelaske u druge stranke velikog broja članova – ljevica mora stajati ujedinjena pred vlastitim temeljima.

–          Sitni interesi i nezadovoljstvo radom partije prouzročili su dijelom stanje izgubljenosti kroz osipanje članstva, ali dobra i objektivna analiza pogrešaka može biti pretvorena u niz prednosti u budućnosti.

–          Članovi SDP-a i dalje će biti nosioci drugog i drugačijeg kako bi ponudili alternativu turobnoj stvarnosti  punoj pojavi novih/starih radikalizama, nacionalizama i sve jačem isticanju fašističkih vrijednosti kao pozitivnih.

–          Odgovornost leži na svakom članu pojedinačno, kao i na nosiocima funkcija unutar Partije, ta odgovornost je preuzeta za sva prošla događanja i ujedinjeno stojimo pred novim izazovima ispravke pogrešaka.

–          Volonterski rad, preregistracija članstva i rad unutar Partije će biti potka novim uspjesima, snažnijim i većim od onih postignutih u prethodnom mandatu Vlade BPK, koji je uprkos svoj propagandi i nastojanju preuzimanja zasluga od strane drugih političkih aktera, i dalje slovi za najuspješniji i neponovljiv rad jedne Vlade u BiH ikad. To nisu nagađanja, formulacije ni fraze – to su činjenice.

–          Krajnji zaključak je u formi pitanja svakog od člana pojedinačno:

Jesmo li dovoljno dobri da bismo bili tu? I to je polazna tačka budućeg djelovanja preregistrovanih članova SDP-a Goražde.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.