Savjet za ekonomski razvoj SDP BiH

SDP predstavio Platformu za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom COVID-19

Savjet za ekonomski razvoj SDP BiH, u cilju pomoći vladama svih nivoa, objavljuje Platformu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom COVID-19.

Na ovaj način, kao društveno odgovorna politička partija, želimo ohrabriti zvaničnike na svim nivoima da zajednički pokrenemo sinhronizirane procese podrške u cilju pomoći radnicima i poslodavcima da lakše prebrode posljedice pandemije.

Pozivamo vlade na svim nivoima da sa svojim ključnim ekonomskim i socijalnim resorima i predstavnicima sindikata i poslodavaca hitno formiraju krizne štabove za sanaciju ekonomskih posljedica pandemije.

Iako smo svjesni kako je zdravstveni aspekt prioritet, smatramo da BiH ima dovoljno ljudskih resursa koji se paralelno mogu baviti i ekonomskim pitanjima jer tome svjedočimo i u zemljama okruženja, koje donose rekordne finansijske planove podrške za svoje ekonomije.

Na kraju, SDP BiH stavlja sve svoje kadrove na raspolaganje da u narednim danima pomogne u operacionalizaciji i implementaciji svih predviđenih mjera.

Platformu možete preuzeti ovdje:

Platforma Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu