Izmjene seta odluka općine

SDP predlozio ukidanje "bijelog hljeba" smanjenje plata i započinje reviziju privatizacije u Starom Gradu

Usvajanjem seta izmjena odluka predloženo je ukidanje ovih primanja, kao i smanjenje plata vijećnicima i općinskim funkcionerima.

Slika

Odgovarajući na sve glasnije zahtjeve građana o ukidanju neopravdanih privilegija OO SDP Stari Grad putem Irfana Čengića, šefa kluba vijećnika SDP-a , predložio je set izmjena općinskih odluka sa ciljem smanjenja plata, ukidanja "bijelog hljeba", te revizije privatizacije.

U Općini Stari Grad načelnik, predsjedavajući vijeća, savjetnici i drugi nosioci funkcija trenutno imaju pravo na "bijeli hljeb", odnosno da cjelovitu platu primaju godinu dana nakon isteka mandata. Usvajanjem seta izmjena odluka predloženo je ukidanje ovih primanja, kao i smanjenje plata vijećnicima i općinskim funkcionerima.

Sa ciljem revizije privatizacije zatraženo je da se naprave spiskovi svih poslovnih prostora privatizovanih u periodu od 1996.g. do danas. Spisak će sadržavati naziv pravne ili fizičke osobe koja je otkupila prostor, datum otkupa, broj kvadrata prostora, cijena plaćena za poslovni prostor, da li je prostor nacionalizovan i da li je pokrenuta tužba za osporavanje ugovora o prodaji.

Nakon duge rasprave Zaključak o smanjenju plata i paušala, ukidanje plaćanja nosioca funkcija i savjetnika nakon prestanka mandata i revizije privatizacije usvojen je jednoglasno. Građani su veoma jasno poručili svoje zahtjeve i mi smo kao njihovi predstavnici dužni da udovoljimo ovim opravdanim zahtjevima – poručio je predlagač Irfan Čengić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.