KO SDP HNK

SDP poziva nadležno ministarstvo da privremeno obustavi nastavu u HNK

U školama i predskolskim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona od prošle sedmice je očigledno evidentan povećan broj izostanaka učenika i djece zbog simptoma sezonske gripe (gripe B).

U cilju zaštite učesnika nastavnog procesa i prevencije virusa gripe KO SDP HNK poziva ministarstvo obrazovanja da obustavi nastavni proces na dvije sedmice s obzirom da je očigledno kako se nalazimo u periodu ozbiljne epidemije sezonske gripe koja će ionako značajan broj djece ostaviti silom prilika izvan nastavnog procesa.

Mislimo da se radi o situaciji, kada su nam puno vazniji suštinski potezi od formalnih u kojem se politika isključivo vodi kalendarom nastavno naučnog procesa što je u ovom momentu manje relevantno naspram zdravlja djece i nastavnika.