KO SDP HNK

SDP poziva nadležno ministarstvo da privremeno obustavi nastavu u HNK

U školama i predskolskim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona od prošle sedmice je očigledno evidentan povećan broj izostanaka učenika i djece zbog simptoma sezonske gripe (gripe B).

U cilju zaštite učesnika nastavnog procesa i prevencije virusa gripe KO SDP HNK poziva ministarstvo obrazovanja da obustavi nastavni proces na dvije sedmice s obzirom da je očigledno kako se nalazimo u periodu ozbiljne epidemije sezonske gripe koja će ionako značajan broj djece ostaviti silom prilika izvan nastavnog procesa.

Mislimo da se radi o situaciji, kada su nam puno vazniji suštinski potezi od formalnih u kojem se politika isključivo vodi kalendarom nastavno naučnog procesa što je u ovom momentu manje relevantno naspram zdravlja djece i nastavnika.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu