OO SDP BiH Kalesija

SDP poziva nadležne na što hitnije saniranje šteta nastalih uslijed prirodne nepogode!

Elementarna nepogoda koja je zadesila područja Mjesnih zajednica Seljublje, Hrasno, Kikači, Tojšići, Vukovije Donje, Vukovije Gornje, Dubnica, Prnjavor i Rainci Donji, nanijela je velike štete kako na objektima građana, tako i na objektima od značaja za širu društvenu zajednicu.

Jaka kiša i bujica poplavile su veliki broj stambenih objekata, uništeno je nekoliko mostova, poplavljeno je nekoliko privrednih objekata, uništen je dio infrastrukture na stadionima „Sloge“ u Tojšićima i „Mladosti“ u Kikačima. Štete se, nažalost, i dalje zbrajaju.

Općinski odbor SDP BiH Kalesija ovim putem poziva sve nadležne institucije: Općinu Kalesiju i općinskog načelnika, Vladu i premijera Tuzlanskog kantona, Vladu i premijera Federacije Bosne i Hercegovine, štabove civilnih zaštita na višim nivoima, sve one koji na bilo koji način mogu pomoći da se što prije saniraju štete nastale usljed prirodne nepogode.

Svjesni smo da štete nije moguće sanirati u vrlo kratkom roku, ali ukoliko se sve nadležne institucije maksimalno uključe u saniranje šteta, sigurno da će se novonastale štete puno brže sanirati nego što je to bio slučaj u ranijim situacijama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu