SDP Novi Grad Sarajevo javno osuđuje napad na novinara Adija Kebu

Predsjedništvo SDP Novi Grad Sarajevo najoštrije osuđuje napad Predsjednika SDA Novi Grad Huse Ćesira i njegovog sina na fotoreportera Žurnala.

Ugrožavanjem slobode medija, kao jedne od temeljnih vrijednosti demokratskog društva u potpunosti su neprihvatljivi i zaslužuju svaku osudu. Posebno je zabrinjavajuće što takvi prijestupi sve češće dolaze od strane ljudi koji se nalaze na društvenopolitičkim pozicijama koji bi svojim radom i primjerom trebali da daju doprinos u jačanju osnovnih civilizacijskih vrijednosti.

Pozivamo nadležne institucije da na odgovarajući način reaguju i kazne pojedince koji su odgovorni za te napade, uključujući i one koji su napali fotoreportera Žurnala Adija Kebu prilikom obavljanja radnih zadataka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu