KO SDP HNK

SDP nikada nije napustio Stolac, dok DF-a tamo nema u tragovima

Vezano za presudu Općinskog suda u Čapljini u predmetu Kaplan, Mahmutćehajić i Ljubović, još jednom je pokazano kako se pravosudni sistem u BIH ne bavi izbornim krađama nego posljedicama istih.

Od duboko kompromitovanog pravosudnog sistema u HNK ništa drugo nismo ni očekivali, i jasno je da je isti pod kontrolom HDZ-a BIH.

Međutim iznenadila nas je licemjernost DF-a, u naletu kvazipatriotizma koji je svojstven samo njima, u hercegovačkom DF zaboravljaju na neke elementarne činjenice na koje ih želimo podsjetiti.

Parlamentarci SDP – a na različitim nivoima, vec nekoliko godina pokušavaju inicirati izmjene Izbornog zakona, a posebno u svjetlu dešavanja u Stocu kao i drugim dijelovima naše zemlje, kako bi se spriječile izborne krađe a samim tim i preduprijedile situacije kakva se na posljednjim lokalnim izborima dogodila u Stocu.

Također, ne tako davno pokušali smo provesti i prijeko potrebne promjene u pravosudnom sistemu za koju s pravom možemo reći da je kompromitovan.

Znajući kako težak društveni i politički život prolaze građani Stoca, kao mali znak podrške SDP je u Stocu održao i sjednicu Predsjedništva, tako da nesuvisle i besmislene teze izrečene u saopštenju DF a nemaju nikakvo uporište, osim u besprizornom blaćenju SDP-a, nažalost sve pakujući u celofan podrške licima koja prolaze politički montiran sudski proces.

Na kraju, SDP BiH će uvijek biti na strani prava i pravde, na strani obespravljenih, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, stranačku ili drugu pripadnost.

A Demokratska Fronta za eventualne dodatne nejasnoće, neka se obrati koalicionim partnerima, upravo onima po čijem se nalogu i provodi ovaj proces.