OO SDP Maglaj

SDP Maglaj daje punu podršku vijećničkoj većini i načelniku Mahmutagiću

Baš kad pomislimo da su i vijećnici kluba SDA konačno preuzeli odgovornost da rade za dobrobit svih građana općine Maglaj, prihvatili interese Općine kao prioritet a riješili se politike “velikog Vožda”, oni nas razuvjere. Razuvjere nas na način laži, spinovanja i izvrtanja činjenica.

To smo od njih naučili, pa reklo bi se ništa novo. Međutim, žalosti nas činjenica da u vijećničkim klupama sjede vijećnici koji nisu znali da:

1. Danas nije održan nastavak vanredne sjednice Općinskog vijeća, već je održana vanredna sjednica OV-a, a nakon nje i nastavak prekinute redovne sjednice.

2. Sjednice Općinskog vijeća se održavaju po usvojenom Dnevnom redu, a ne po bilo čijim stavovima.

Da vijećnici SDA Maglaj čine ozbiljan Klub, a ne pismonoše nemoći Vožda znali bi da se Izvještaj radi po jedinstvenoj metodologiji na propisanim obrascima.

Ostale laži i pokušaj izvrtanja činjenica ne želimo niti komentarisati. Znamo da bi SDA i njihov Vožd voljeli napraviti haos, uživati u lažnim “Š – obrascima”, uživati u upravljanju skladištima, “raspodjelom” konzervi, a pojedini i u turskom namještaju. Ipak, vjerujemo da se 2014. godina i onaj haos neće više nikada ponoviti.

OO SDP BiH Maglaj daje punu podršku Vijećničkoj većini i načelniku Mahmutagiću. Predlažemo da se počnete ponašati kao konstruktivna opozicija i učinite nešto pozitivno za općinu Maglaj i njene građane.