Pitanje Nihada Junuzovića

SDP Kiseljak optužuje SDA za izborne krađe

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak među vijećničkim pitanjima istaklo se ono SDP-ovca Nihada Junuzovića upućeno Policijskoj stanici Kiseljak.

“Na dan održavanja Općih izbora ove godine policiji je prijavljeno nekoliko članova Općinskog odbora SDA Kiseljak zbog ometanja izbornog procesa na velikom broju biračkih mjesta na području općine Kiseljak”, stoji u postavljenom pitanju. Junuzović stoga moli organe Policijske stanice da dostave izvješće o podnesenim prijavama protiv gore spomenutih članova o utvrđenim okolnostima povrede biračkog procesa kao i o eventualno poduzetim mjerama protiv prijavljenih osoba. Junuzović osim ovoga tvrdi da su se na biralištima odvijale i protuzakonite radnje poput “kupovine glasova” te fizičke prijetnje članovima biračkih odbora od strane prijavljenih osoba.

Sukladno navedenom, Junuzović, kako kaže očekuje da se u što skorijem roku poduzmu sve aktivnosti na razjašnjenju počinjenih djela i kažnjavanju prijavljenih osoba.

artinfo.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu