KO SDP Sarajevo

SDP je ponosan na Kenana Magodu, direktora KJKP ZOI `84

SDA je posljednja adresa sa koje treba da budu upućene kritike na bilo šta u vezi onih istih kantonalnih javnih preduzeća koje su godinama njihovi kadrovi sistemski uništavali, a ZOI `84 je samo jedno od tih preduzeća.

O kolikoj površnosti SDA se radi najbolje ilustruje činjenica da direktora ZOI-ja Kenana Magodu svrstavaju u kadar NIP-a. Kenana Magodu, dokazanog privrednika i menadžera, predložio je SDP i ponosni smo na njega i na sve ono što je uradio u ovom kratkom periodu na Bjelašnici i u ZOI-ju, kao i svi građani Kantona Sarajeva.

Uprkos enormnim milionskim dugovima koje su SDA-ove uprave napravile i ostavile iza sebe, nova uprava na čelu sa Magodom je uspjela sve ljude zadržati na svojim pozicijama, osim nekoliko onih za koje je dokazano da nisu savjesno radili svoj posao.

U proteklih šest mjeseci plate su redovne, u velikoj mjeri su izmirene obaveze prema dobavljačima i to uglavnom iz vlastitih sredstava.

Nova uprava je obezbijedila i sredstva za kompletan remont vertikalnog transporta, a izvršena su sva testiranja i atestrianja. Uspješno je organizivano i otvaranje zimske sezone gdje je uz regionalne zvjezde bilo i 30.000 posjetilaca, a sve je završeno bez i jednog jedinog incidenta.

Iako je sezona tek počela ZOI `84 je postigao 40 posto ukupnih prihoda iz 2018. godine. Naime, ove godine samo prihod od prodaje sezonskih karata je 760.000 KM, dok je prošle godine bio samo 280.000 KM.

Prvi put u proteklih 15 godina, Uprava je transparentno sa svim sektorima u preduzeću i predstavnicima sindikata radila na planu javih nabavki. Iako su prethodne uprave ostavile ogromne dugove i probleme nova Magodina uprava je iznašla odredjena rješenja kako bi se radnicima koji su bili na minimalcu konačno povećali koeficijenti.

Dakle, za SDA je najbolje da ne progovaraju niti jedne, jer sve ono čega su se uhvatili u proteklih dvadeset godina su doslovno uništili!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu