Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

SDP je oduvijek bio temelj vrijednosti BiH, pluralnosti, jedinstva i građanskog svjetonazora

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Kantonalna organizacija SDP-a BiH Tuzla u subotu je u prepunoj sali, najstarijeg pozorišta u BiH, Narodnog pozorišta Tuzla, organizovala svačanu akademiju.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na ovom događaju istaknuo da i danas svjedočimo vremenu u kojem su sa više strana usmjereni dobro planirani i organizirani napadi na našu zemlju BiH.

˝Oni koji imaju dužnost da je štite državu uglavnom su spremni za ‘fotelju više’ pristati na truhle kompromise. Za nas u SDP-u pobjede mogu doći samo iz naroda i sa narodom. Nikako od skrivanja od njega i populističkog busanja u prsa. Mi u SDP-u nećemo odustati od naših obećanja i zakletve koje smo dali građanima prije izbora 2018. godine. Bili smo potpuno jasni s kim možemo i hoćemo, a s kim nećemo˝, kazao je Nikšić i dodao: ˝Neki su govorili kako nikada neće otići sa nacionalistima. A danas su govorljivi u pravdavanju odlaska u jednu reprezentaciju i pravdanju poteza svojih koalicionih partnera. Neka…Za razliku od njih nama je čista savjest i obraz pred građanima.

Siguran sam da niko više neće uspjeti građane prevariti jer i vrapci na grani znaju kako je ulazak u vlast i podrška stranci SDA isključivo iz interesa koji se podudaraju sa interesima tajkuna koji uredno servisiraju tu podršku. Mi u SDP-u moramo biti svjesni da samo od nas zavisi koliko ćemo uspješni biti u borbi za našu djecu i očuvanju, opstanku i razvoju naše domovine. Mi jesmo i uvijek ćemo biti temlj vrijednosti BiH, pluralnosti, uzajamnosti, jedinsta i građanskog svijetonazora. Zato je presudno važno da nastavimo njegovati naše vrijednosti. Naši politički protivnici su pokazali da su interese građana, države i njenu suverenost spremni podrediti interersima onih kojima doslovno služe.

Mi im moramo odgovoriti jakim pokretom i smatram da smo na dobrom putu da ga izgradimo sa našim idejno bliskim partnerima. Neka živi naša domovina BiH. Zemlja svih nas. Jedina zemlja rođena dva puta u antifašističkoj borbi. Smrt fašizmu, sloboda narodu˝

tip.ba