Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

SDP je oduvijek bio temelj vrijednosti BiH, pluralnosti, jedinstva i građanskog svjetonazora

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Kantonalna organizacija SDP-a BiH Tuzla u subotu je u prepunoj sali, najstarijeg pozorišta u BiH, Narodnog pozorišta Tuzla, organizovala svačanu akademiju.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je na ovom događaju istaknuo da i danas svjedočimo vremenu u kojem su sa više strana usmjereni dobro planirani i organizirani napadi na našu zemlju BiH.

˝Oni koji imaju dužnost da je štite državu uglavnom su spremni za ‘fotelju više’ pristati na truhle kompromise. Za nas u SDP-u pobjede mogu doći samo iz naroda i sa narodom. Nikako od skrivanja od njega i populističkog busanja u prsa. Mi u SDP-u nećemo odustati od naših obećanja i zakletve koje smo dali građanima prije izbora 2018. godine. Bili smo potpuno jasni s kim možemo i hoćemo, a s kim nećemo˝, kazao je Nikšić i dodao: ˝Neki su govorili kako nikada neće otići sa nacionalistima. A danas su govorljivi u pravdavanju odlaska u jednu reprezentaciju i pravdanju poteza svojih koalicionih partnera. Neka…Za razliku od njih nama je čista savjest i obraz pred građanima.

Siguran sam da niko više neće uspjeti građane prevariti jer i vrapci na grani znaju kako je ulazak u vlast i podrška stranci SDA isključivo iz interesa koji se podudaraju sa interesima tajkuna koji uredno servisiraju tu podršku. Mi u SDP-u moramo biti svjesni da samo od nas zavisi koliko ćemo uspješni biti u borbi za našu djecu i očuvanju, opstanku i razvoju naše domovine. Mi jesmo i uvijek ćemo biti temlj vrijednosti BiH, pluralnosti, uzajamnosti, jedinsta i građanskog svijetonazora. Zato je presudno važno da nastavimo njegovati naše vrijednosti. Naši politički protivnici su pokazali da su interese građana, države i njenu suverenost spremni podrediti interersima onih kojima doslovno služe.

Mi im moramo odgovoriti jakim pokretom i smatram da smo na dobrom putu da ga izgradimo sa našim idejno bliskim partnerima. Neka živi naša domovina BiH. Zemlja svih nas. Jedina zemlja rođena dva puta u antifašističkoj borbi. Smrt fašizmu, sloboda narodu˝

tip.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu