Saša Magazinović

SDP je bio meta pojedinih stranaka i lobija koji su nas pokušali destabilizirati

Saša Magazinović, još uvijek aktuelni predsjednik Glavnog odbora SDP-a, koji je i jučer ponovo izabran za člana GO, nakon Kongresa stranke za Klix.ba se osvrnuo o onome što je izglasano i šta se očekuje od stranke u nastavku.

“Sedmi redovni Kongres SDP je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Ne samo zbog činjenice da je dodatno unaprijeđen Statut i da je izabran novi Glavni odbor koji je kadrovski osvježen i osnažen, nego i zbog činjenice da se ovim Kongresom SDP potvrdio kao najjača partija na lijevoj strani političkog spektra spremna i kapacitirana da vodi proces objedinjavanja progresivnih snaga u BiH”, istakao je Magazinović.

Kongres SDP-a je trajao skoro do ponoći, a oko 800 delegata biralo je novi saziv Glavnog odbora između 450 kandidata.

“Posebno me raduje podrška koju su svojim prisustvom Kongresu demonstrirali predstavnici političkih stranaka regije, sindikata, poslodavaca, kao i intelektualci.
Kongresu se inspirativnim govorom obratio i naš dugogodišnji član i čovjek koji je ponos SDP, ali i države BiH, Bogić Bogićević”, kazao je Magazinović.

On smatra da je ovaj Kongres stvorio pretpostavke za dalje jačanje SDP-a u svim dijelovima BiH.

“U tom smislu očekujem konkretne aktivnosti odmah po konstituisanju novog rukovodstva. Kongres SDP-a je sačuvao visoko dostignute demokratske standarde u izboru predsjednika stranke učešćem u izbornom procesu svih članova, ali i demokratske procedure u donošenju odluka u kojima učestvuje veći broj članova nego i u jednoj drugoj stranci. SDP je bio meta pojedinih stranaka i lobija koji su pokušali, ne birajući sredstva, destabilizirati SDP kako iz vana, tako i iznutra. Traje to već neko vrijeme. Ovaj uspješno završeni Kongres na kome je proslavljeno i 110 godina postojanja Partije je poruka i njima da je SDP prejak da bi ga bilo ko mogao destabilizirati”, zaključio je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu