SDP Ilijaš: SDA preko mrtvih do priznanja

Povodom Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2016. godinu obratila se Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Ilijaš.

Kako saznajemo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš izglasana je Odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Ilijaš za 2016. godinu, koja će se uručiti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš, povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Dodjeljena su dva individualna priznanja Demirović Nerminu i Alispahić Dževadu, te jedno kolektivno priznanje JU Osnovna škola “Stari Ilijaš”. Svako ime i ustanova direktno su vezani za Stranku demokratske akcije.

Iz godine u godinu svjedočimo demonstraciji sile aktualne vlasti. Svaki njihov potez se krši sa moralnim, ljudskim i drugim vrijednostima. Ove godine su pokazali kako jednostavno ne poštuju nikoga, pa ni one koji su krvarili za Bosnu i Hercegovinu. Niti ijedno ime koje će dobiti priznanje, isto ne zaslužuje.

Demirović Nermin je aktuelni direktor KJP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo koje Općini Ilijaš duguju veći iznos novca, ali smatramo da zasluge za njegovo prizanje se ogledaju u prethodnoj kampanji kao i poslije izbornom periodu, gdje je imenovani uspjeo ‘pribaviti’ trinaestog vijećnika za SDA kojem je imenovani nadređen. Trinaestog vijećnika Alena Haskovića, koji obavlja funkciju dopredsjedavajućeg su uz pomoć Demirovića uvukli u SDA iz Demokratske fronte prije same konstituirajuće sjednice.

Drugo ime za individualnu nagradu jeste Alispahić Dževad, te kako smo saznali od Seada Šehića, vijećnika SBB koji se kao neko ko je izgubio veliki broj članova porodice u proteklom ratu, žustro usprotivio ovakvom ponižavanju žrtava rata. Sead je na sjednici rekao, kako imenovani nije bilo učesnik rata što je naveo u svojoj biografiji, te kako nije bio za izgradnju džamije u Ljubinićima, što je također naveo i za šta mu se daje nagrada. Ostalo mi je samo da zaključim da SDA gazi i po mrtvima kako bi nahranio ego svojim članovima. Da bude još gore, ‘priznanje za ništa’ će biti uručeno na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine za čiju nezavisnost su mnogi izgubili živote.

Dok je kao kolektiv priznanje dobila  JU Osnovna škola “Stari Ilijaš” u kojoj je direktor Mahir Dević aktuelni predsjednik OO SDA Ilijaš i predsjedavajući OV Ilijaš, koji je za red pozicije predsjedavajućeg promjenio nacionalnost iz Bošnjaka u Nebošnjaka kako bi zadovoljio odredbe Ustava KS i FBiH. Imenovani je kao direktor dobio priznanje prije tačno godinu dana, sada će dobiti škola koju vodi. Jedino što nam ostaje jeste da vjerujemo da isti neće dobiti i naredne godine kao predsjedavajući OV Ilijaš!?

Bahatosti i bezobrazluku SDA kadrova nikada kraja!

Kako saznajemo Klub SDP BiH Ilijaš je predložio amandmane na navedene dobitnike priznanja, što nije dobilo potrebnu većinu glasova na vijećnika.