SDP BiH
Ugrožavanje sigurnosti

SDP HNK traži istragu zbog precrtavanja ćiriličnih slova na saobraćajnim znakovima

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona je uputila dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova HNK u kome traži da se ispitaju okolnosti i osobe koje su dovele do oštećenja saobraćajnih znakova na području ovog kantona, nastalog precrtavanjem ćiriličnih slova, čime je, između ostalog, prekršen i Zakon o bezbjednosti u saobraćaju BiH.

„Ovim putem vam se obraćamo sa molbom da istražite i pokrenete zakonske procedure za pronalaženje i sankcionisnje osoba koje se nalaze na snimku koji vam dostavljamo u prilogu.
Sudeći po snimku događaj se zbio na putu Čapljina – Ljubuški.

Na datom snimku se nalaze N.N. osobe koje su postupile suprotnu Članu 132. Zakona o sigurnosti saobraćaja u BiH, a istovremeno su poslale poruke mržnje, diskriminacije, nacionalne netrpeljivosti i dovele građane u osjećaj nesigurnosti.

Na taj način su također prekršene odredbe Krivičnog zakona FBiH i to u Član 163., Član 177. i Član 293. U skladu sa tim molimo vas da ovaj slučaj, koji je uznemirio javnost, bude prioritet u vašem djelovanju i da počinioce otkrijete i predate nadležnim institucijama“, navodi se u dopisu koji je danas dostavljen MUP-u HNK.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu