SDP i DF uputili prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

Zastupnici SDP-a BiH i DF-a u Federalnom parlamentu uputili su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Dvadesetijedan zastupnik opozicionih partija stavili su potpis na ovaj prijedlog i uputili ga na protokol Parlamenta FBiH.

U obrazloženju Prijedloga navode da Predstavnički dom nije prihvatio izvještaj o prošlogodišnjem radu Vlade, nisu prihvatili izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2016. godinu, članovi Vlade FBiH ne prisustvju sjednicama Parlamenta FBiH.

Šef Kluba zastupnika SDP-a BiH u Parlamentu FBiH Elvir Karabajić smatra da postoji dovoljno razloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH.

“Stanje u poljoprivredi je katastrofalno, ali to je odraz stanja u Vladi. Imamo i zastoj u izgradnji autoputa. Odgođena je i primjena Zakona o suzbijanju korupcije. Sve to zaustavlja razvoj FBiH”, istakao je Karabajić.

Zahtjev za smjenu Vlade FBiH možete pročitati ovdje:

Zahtjev za smjenu VLADE


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu