SDP BiH
Trajno i sistemsko zbrinjavanje boračke populacije

SDP i DF traže održavanje vanredne sjednica Parlamenta FBiH o pravima boraca

Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a u Zastupničkom domu PFBiH, u saradnji sa zastupnicom u Skupštini KS Bibijom Kerlom, inicirali su potpisivanje podrške boračkoj populaciji u sistemskom rješavanju registra boraca koji će biti javno objavljen.

U skladu sa Poslovnikom Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji propisuje da je predsjedavajući dužan da u roku kraćem od 14 dana, uz pismeni prijedlog 20 zastupnika, da sazove sjednicu o pitanjima koje ovi zastupnici smatraju važnim, upućen je Prijedlog za sazivanje vanredne sjednice na Zastupničkom domu Parlamenta FBiH sa posebnim osvrtom te konkretnim rokovima za:

– Uspostavu i ažuriranje jedinstvenog registra boraca i drugih kategorija unutar te populacije (demobilisani pripadnici A RBiH/HVO, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi, logoraši),

– Transparentna revizija i izvještaj sa ukupnom potrošnjom sredstava svih nivoa vlasti u FBiH (općine, gradovi, Vlade kantona/županija, Vlada Federacije BiH) u oblasti boračkih kategorija A RBIH/HVO,

– Trajno i sistemsko zbrinjavanje te zdravstveno osiguranje boračke populacije,

– Briga o socijalno ugroženim kategorijama boračke organizacije,

– Briga o društvenom statusu boračke populacije,

– Finansiranje obrazovanja i edukacije i prekvalifikacije boračke populacije,

– Projekti zapošljavanja boračke populacije.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu