SDP danas počinje pripreme za kampanju za Lokalne izbore 2020. godine

U Socijaldemokratskoj partiji BiH danas je održano savjetovanje izabranih predstavnika ove stranke od općinskih do državnog nivoa, koje je na neki način i početak priprema SDP-a za kampanju Lokalne izbore 2020. godine.

“Praktično ćemo danas imati priliku vidjeti prezentaciju dokumentata rukovodstva stranke, koji će biti na sljedećoj sjednici Glavnog odbora, a s njima želimo upoznati one koji su na posljednjim izborima dobili podršku građana BiH i da im omogućimo da do sjednice Glavnog odbora prenesu svoja iskustva i daju sugestije i prijedloge za koje smatraju da trebaju biti ugrađeni u te dokumente”, rekao je novinarima u Sarajevu lider SDP-a Nermin Nikšić.

Nikšić je kazao i da bi tokom ovog i do kraja sljedećeg mjeseca trebali okončati izbore unutar SDP-a.

“SDP želi raditi konkretne programe i rješenja koje će ponuditi građanima BiH. Nažalost svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Mislim da ćemo obilježiti godišnjicu nakon Općih izbora a da nemamo vlasti na državnom i federalnom nivou”, poručio je Nikšić.

Dodao je da će SDP zajedno s onim partijama koje budu spremne, pokušati napraviti pritisak da se krene u pravcu izmjena Izbornog zakona, koje bi omogućile fer i poštene izbore na način da uvedemo elektronsko glasanje, video nadzor, ali i institut vanrednih izbora.

“Ni u jednoj normalnoj zemlji ne može se dopustiti da nemamo vlasti toliko vremena poslije izbora”, poručio je Nikšić uz napomenu da će predstavnici SDP-a obići što više mjesta u BiH kako bi dobili mišljenja građana.

Komentarišući formiranje nove stranke od bivših članova SDP-a u Tuzli, Nikšić kaže da se SDP neće baviti njima, ali da neće dopustiti ni da napadaju SDP i neće dozvoliti da se SDP opužuje za loše situaciju.

“SDP se uvijek zalagao i zalagat će se, a to je rečeno i u Ustavu, da se slobode ničim ne ograničavaju. Ono u šta se pokušava pretvoriti BiH i napadi na strane zvaničnike je nedopustivo”, prokomentarisao je Nikšić prvu Bh. povorku ponosa.

O sastanku s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, Nikšić kaže: “Sastanak s Radončićem treba posmatrati na fonu izmjene Izbornog zakona i moram reći da mi je drago da se Radončić složio s tim iako je i on dio parlamentarne većine”.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu