Aner Žuljević

SDP će ponuditi jasnu viziju i platformu razvoja lokalnih zajednica za izbore 2020. godine

Pred sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, član Predsjedništva SDP-a Aner Žuljević podvukao je, da bez obzira na trenutnu situaciju u državi, SDP je dužan građanima ponuditi jasnu viziju i platformu razvoja lokalnih zajednica za izbore 2020. godine.

Predsjedništvo SDP-a, kaže, zatražit će danas od Glavnog odbora da podrži lokalnu izbornu strategiju koja će detaljno, nakon što bude urađena, biti prezentirana medijima, a danas će biti predstavljen koncept koji obuhvata ekonomske specifičnosti lokalnih zajednica.

“Zbog trenutne politike na državnom, federalnom i kantonalnim nivoima i ekonomija trpi posljedice jer su politika i ekonomija kod nas u sistemu spojenih posuda te sve što je na lokalnom nivou dobro urađeno bude narušeno činjenicom da godinu dana nakon izbora nije formirana vlast”, pojasnio je.

Svim organizacijama u SDP-u bit će poslan jasan okvirni plan za lokalne izbore koji definira sve neophodne aktivnosti po rokovima i obuhvata sve obaveze koje su dužni izvršiti kada je u pitanju poštovanje Izbornog zakona vezano za kandidature i druge rokove.

Najavio je i da će članovi Glavnog odbora razgovarati i o finansijskoj konsolidaciji SDP-a koja ide u dobrom pravcu te će se u skladu s obavezama u narednom periodu izmiriti sve obaveze, dodajući da neće biti izgubljena niti jedna imovina koju imaju u vlasništvu.

Govoreći o okrupnjavanju BH bloka, Žuljević je kazao da se radi o strateškom opredjeljenju stranke kako bi se ponudila alternativa vladajućem konceptu koji nije uspio oformiti institucije kako bi se realizirala predizborna obećanja.

Radi se o polaznom dokumentu koji će SDP ponuditi partnerima, nakon čega će biti organizirana promocija tog dokumenta kroz strukture svih organizacija koje ga potpišu.

FENA


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu