Legalni harač građana

SDP će na prvoj sjednici Parlamenta Federacije BiH tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje odluku Vlade premijera Fadila Novalića kojom se poskupljuje plin za privredna društva.

Vlada premijera Novalića, osim što je najnesposobnija u historiji, ostat će upamćena i po svom beskrupuloznom haračenju građana Federacije. Novo poskupljenje plina, osim kao teret privredi, sa svojim bezobrazno velikim povećanjem od 30 posto najveću štetu napravit će građanima.

To će posebno biti izraženo u glavnom gradu BiH Sarajevu gdje cijena plina direktno i najviše utiče na formiranje cijene grijanja preduzeća Toplane. Slučaj akciza pokazao je da SDA i partneri nemaju mjeru u legaliziranoj pljački građana, pa ne čudi da i ovaj put u medijima upozoravaju na rat, a u institucijama uredno i u punoj partnerskoj slozi daju još jedan ekonomski razlog za napuštanje BiH.

Po istom naučenom modelu, dok su bili dio SDA, sile i bezosjećajnosti, PDA u Tuzlanskom kantonu sprovodi teror nad rudarima, bez uvažavanja njihovih zahtjeva. Ne postoji opravdanje za represiju nad radnicima. SDP već godinama upozorava na odmetnutost rudnika Banovići od kontrole institucija Federacije i Vlade, koja na tome ništa i ne radi usljed stranačkog rata SDA i PDA.

Vlast u BiH je potpuno odmetnuta od volje građana, ali će SDP iskoristiti sve mehanizme da zaštiti radnike i građane od nasilja određenih vlastodržaca i to već na narednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH na kojoj ćemo tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu