Saša Magazinović

SDP će biti dio probosanske platforme u RS-u, sa ili bez Durakovića

SDP nikada nije bio protiv razgovora bilo je vrste i sa ljudima sa kojima potpuno dijeli mišljenje ali i sa onima sa kojima se u potpunosti ne slaže. Cijenimo angažman gospodina Durakovića i želju da se drugačije angažuje nego što je to bilo ranije, međutim za početak on mora odgovoriti na pitanje da li će to biti probosanski ili probošnjački politički pokret koji bi ciljao na iste one glasove na koje je ciljala SDA, čiji je bio član, kazao je za TV1 zastupnik SDP-a u PS BiH Saša Magazinović, govoreći o pozivu Pokreta “Odgovor” za zajednički nastup svih probosanskih opcija u RS-u na izborima 2018.godine.

SDP će u Republici Srpskoj biti dio jedne šire probosanske platforme, a da li će u njoj biti Ćamil Duraković ili neće to ćemo vidjeti”, dodao je Magazinović.

Magazinović se osvrnuo na izjave Predsjednika RS-a koje se tiču ujedinjenja RS-a i Srbije kazavši da se radi o bajkama, i da ne treba biti naivan pa se hvatati za takve Dodikove provokacije, jer očito je da će Vučić prije ili kasnije Dodika pustiti niz vodu čega je i sam Dodik svjestan.

On je govoreći o političkoj situaciji u kontekstu rada Vijeća ministara kazao da je moguće da se povede rasprava o nepovjerenju, dodavši da ipak treba napraviti razliku između ministara jer očito svi nisu isti. Magazinović smatra da su ministri Šarović i Mektić i Jusko radili dobar posao.

Magazinović je komentarišući izmjene Izbornog zakona koje je predložio HDZ kazao da se radi o zakonu koji i jeste predložen da bi pao jer se otpočetka znalo da nema podrške za to, dok sa druge strane se radi o zakonu koji ne ispunjava evropske standarde.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu