SDP Bihać osuđuje upotrebu sile prema porodici Dragičević

Povodom jučerašnjih događaja u Banja Luci, gradska organizacija SDP BiH Bihać osuđuje upotrebu sile usmjerenoj prema porodici Dragičević i članovima grupe „Pravda za Davida“ od strane MUP-a Republike Srpske. Napominjemo da živimo u 21. vijeku te da ovakav odnos policijskih snaga prema mirnim demonstracijama je nezabilježen u modernoj Evropi.

Ovim putem dajemo punu podršku porodici Dragičević, opozicionim političarima u RS-u koji su zbog svoje borbe za pravdu bili izloženi svojevrsnom teroru od strane MUP-a RS-a. Građani Bosne i Hercegovine neće i ne smiju dozvoliti stvaranje diktatorskog režima u Bosni i Hercegovini a koji bi se temeljio na progonu, zabrani slobode misli i riječi, obračunima sa neistomišljenicima, progonu opozicionih političara i svih ostalih pojava koje su karakteristične za autokratske režime.

Nećemo da živimo u srednjem vijeku već hoćemo da živimo u modernoj evropskoj i civilizovanoj zemlji zasnovanoj na principima Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i sloboda i Općoj deklaraciji o ljudskim pravima UN.

Davor Dragičević, Muriz Memić i ostali imaju pravo da znaju istinu ko im je ubio djecu, i to ova država treba da im omogući.

Umjesto da hapsite roditelje kojima je ubijeno dijete i koji samo traže da se rasvijetli ubistvo njihovog djeteta, uhapsite one koji su odgovorni za ovo djelo.

PRESS SLUŽBA
GO SDP BiH Bihać


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu