SDP BiH Žepče pisao CIK-u:“Izbori u Žepču već sad netransparentni, tražimo smjenu člana OIK-a.“

U ovom trenutku HDZ BiH u općini Žepče uz prešutnu saglasnost SDA, u potpunoj tišini, daleko od očiju javnosti priprema teren, koji će im nakon izbora omogućiti da političku snagu i moć, koju  imaju u Žepču konvertuju u ucjenjivačku politiku i paralizu kompletne Federacije BiH.

Općinski odbor SDP BiH Žepče je u današnjem dopisu Centralnoj izbornoj komisiji BiH upozorio na netransparentnosti u izbornom procesu i tražio smjenu člana Općinske izborne komisije, gospodin, Dragan Galić.

„Neko mora preuzeti odgovornost za vanzakonska imenovanja članova Općinske izborne komisije Žepče, nedopustivo je i u direktnoj suprotnosti sa izbornim zakonom BiH to što gospodin Galić, kao predsjednik HDZ-a mladeži i član Općinskog odbora HDZ BiH Žepče obnaša funkciju člana OIK-a“.

Smatramo da je gospodin Galić, kao istaknuti funkcioner HDZ-a u Žepče već sad učinio izborni proces u Žepču netransparentnim, a što se najbolje manifestuje na rasporedu članova biračkih odbora, neproporcionalnom odabiru predsjednika biračkih mjesta, kao i na etničkoj raspodjeli članova mobilnih timova.

Općinski odbor SDP BiH Žepče upozorava i poziva stanovnike općine Žepče na maksimalan oprez i svakodnevno praćenje sudbonosnog izbornog procesa u općini Žepče, kako bi na vrijeme osujetili skrivene namjere HDZ-a i kako bi zajedno, nakon oktobra 2018. spriječili paralizu FBiH i naše domovine BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu