SDP BiH Žepče pisao CIK-u:“Izbori u Žepču već sad netransparentni, tražimo smjenu člana OIK-a.“

U ovom trenutku HDZ BiH u općini Žepče uz prešutnu saglasnost SDA, u potpunoj tišini, daleko od očiju javnosti priprema teren, koji će im nakon izbora omogućiti da političku snagu i moć, koju  imaju u Žepču konvertuju u ucjenjivačku politiku i paralizu kompletne Federacije BiH.

Općinski odbor SDP BiH Žepče je u današnjem dopisu Centralnoj izbornoj komisiji BiH upozorio na netransparentnosti u izbornom procesu i tražio smjenu člana Općinske izborne komisije, gospodin, Dragan Galić.

„Neko mora preuzeti odgovornost za vanzakonska imenovanja članova Općinske izborne komisije Žepče, nedopustivo je i u direktnoj suprotnosti sa izbornim zakonom BiH to što gospodin Galić, kao predsjednik HDZ-a mladeži i član Općinskog odbora HDZ BiH Žepče obnaša funkciju člana OIK-a“.

Smatramo da je gospodin Galić, kao istaknuti funkcioner HDZ-a u Žepče već sad učinio izborni proces u Žepču netransparentnim, a što se najbolje manifestuje na rasporedu članova biračkih odbora, neproporcionalnom odabiru predsjednika biračkih mjesta, kao i na etničkoj raspodjeli članova mobilnih timova.

Općinski odbor SDP BiH Žepče upozorava i poziva stanovnike općine Žepče na maksimalan oprez i svakodnevno praćenje sudbonosnog izbornog procesa u općini Žepče, kako bi na vrijeme osujetili skrivene namjere HDZ-a i kako bi zajedno, nakon oktobra 2018. spriječili paralizu FBiH i naše domovine BiH.