Skupovi u Kalesiji i Tuzli

SDP BiH postavlja nove demokratske standarde

Skupovima u Kalesiji i Tuzli završena je svečana podjela novih članskih kartica Socijaldemokratske partije BiH u Tuzlanskom kantonu. Osim podjele kartica, članovi su imali priliku saznati informacije o održavanju unutarpartijskih izbora 31. maja.

Okupljenim članovima na skupovima su se obratili Dževad Hadžić, predsjednik Opštinske organizacije Kalesija, Mirsad Bakalović, predsjednik Gradske organizacije Tuzla, Enver Bijedić, predsjednik Kantonalne organizacije Tuzla i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

„Uskoro ćemo održati izbore u kojima će svi naši članovi birati nove predsjednike organizacija. Apelujem na sve da iskoriste svoje pravo izbora i da svi stanemo uz one koji pobijede, da bi napravili što bolji i jači SDP“, rekao je Hadžić okupljenim članovima u Kalesiji.

Na skupu u Tuzli, u kojoj je reevidenciju izvršilo 1.764 članova, okupljenim je prezentiran sistem Jedan član-Jedan glas i od strane predsjednika Nikšića uručene nove članske kartice zaslužnim članovima SDP BiH, uključujući i heroja odbrane ovog grada Iliju Jurišića.

„Ostali ste vjerni SDP-u i kada smo doživjeli poraz na izborima, a to je ono što će nas, u budućnosti, učiniti jačim. Vjernost je dokaz povjerenja u ono što godinama radimo, a Tuzla će i dalje biti bastion SDP-a“, naveo je Bakalović.

Enver Bijedić je u svom govoru istaknuo da su članovi najvažniji stub SDP BiH i da imaju pravo birati i biti birani.

“Jedan član-Jedan glas nije samo fraza, Jedan član-Jedan glas je istinska demokratizacija, koja je omogućila ravnopravnost i dala mogućnost svim članovima da odlučuju o najvažnijim pitanjima unutar partije“, dodao je Bijedić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je naglasio kako su predstojeći izbori idealna prilika za dokazivanje dodatnih demokratskih standarda koji su uvedeni u partiju.

„Radimo nešto, što nijedna bh. politička stranka, do sada, nije uradila. Vjerovatno će, po pitanju prvih unutarpartijskih izbora biti porođajnih muka, ali ćemo sa ovim izborima steći iskustvo za budućnost. Na ovaj način ćemo se na političku scenu vratiti još jači, iako su nas mnogi, prerano, otpisali. To su isti oni, koji 50 dana od formiranja Vlade FBiH nisu uspjeli uraditi ništa konkretno za dobrobit građana, nego im je najveći uspjeh nedavni sastanak na kojem su pričali o prevazilaženju problema u njihovoj koaliciji“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.