SDP BiH po prvi put u Banja Luci kandiduje Banjalučane iz dijaspore

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, obavijestio je javnost da će se na listi SDP-a za lokalne izbore u Banja Luci po prvi puta naći Banjalučani iz dijaspore.

Tako, na izbornoj listi će svoje mjesto naći Edin Osmančević, Vasvija Dedić-Bačevac i Dubravko Granulić. Edib Osmančević je ugledni aktivista član Socijaldemokratske partije Švedske, Dubravko Granulić istaknuti privrednik, dok je gđa Dedić-Bačevac uspješna spisateljica i autorica više knjiga.

Uključivanjem na listu priznatih, uglednih Banjalučana iz dijaspore, lokalna organizacija SDP BiH dolazi još jedan korak bliže ostvarenju političkog cilja u Banja Luci. Mijatović je naglasio da cilj SDP-a nije samo izboriti se za mjesto u Skupštini opštine Banja Luka, što i ovim činom postaje sve izvjesnije, nego ujediniti progresivne, građanski orijentirane Banjalučane i dati im jedan jedinstven glas.

Na kraju, Mijatović je naglasio da SDP BiH želi vratiti Banja Luku tamo gdje joj je mjesto, te uz podršku naše dijaspore graditi Bosnu i Hercegovinu kao jedinstvenu zemlju jednakih mogućnosti i prava za sve nas.