Sarajevo

SDP BiH osuđuje brutalni napad na Slavu Kukića

SDPBiH smatra da je napad na Kukića nedopustiv, pogotovo jer se radi o osobi koja je dio bh. akademske zajednice i čovjek koji se oduvijek borio za normalizaciju odnosa u našoj zemlji.

Slika

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije je osudila današnji brutalni napad na profesora Slavu Kukića u Mostaru, što je "još jedan u nizu napada na sve ono što predstavlja normalne i progresivne snage u našoj zemlji".

– Profesor Kukić je brutalno napadnut u svom kabinetu na Filozofskom fakultetu od još nepoznatog počinitelja. Bez obzira na razloge napada, SDPBiH smatra da je napad na Kukića nedopustiv, pogotovo jer se radi o osobi koja je dio bh. akademske zajednice i čovjek koji se oduvijek borio za normalizaciju odnosa u našoj zemlji. Ipak, može se reći da je napad očekivan, jer je u posljednje vrijeme Kukić jedan od gorljivih kritičara politike onih koji s ponosom dočekuju dokazane i osuđene ratne zločince, a u gradu koji je duboko podijeljen na nacionalne torove, odnosno obale, svaka osuda nečega što nije normalno, nailazi na osudu, ali onu fizičke prirode – smatra SDPBiH.

Stoga SDP-a BiH od organa policije i sudstva u Hercegovačko-neretvanskom kantonu traži hitno privođenje i procesuiranje počinitelja ovog kukavičkog djela i nada se da će policija ovaj put imati više sreće u odnosu na neotkrivanje napada iz februara ove godine, kada je na istovjetan način napadnut Josip Milić, predsjednik Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH i "još jedan kritičar nacionalne politike koja skoro 20 godina vedri i oblači Mostarom".

SDPBiH daje podršku profesoru Kukiću i želi mu što brži oporavak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.