SDP BiH
Poskupljenje od 10 KM po rezervoaru goriva

SDP BiH opet neće podržati Zakon o akcizama, koji će dovesti do lančanih poskupljenja

Povodom sve češćih špekulacija o tome kako Stranka demokratske akcije kupuje opozicione zastupnike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za usvajanje Zakona o akcizama, a u što apsolutno ne sumnjamo, želimo naglasiti kako će Klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH i na sutrašnjoj sjednici Parlamenta još jednom glasati protiv usvajanja ovog Zakona.

Zato, da bi izbjegli bilo kakve špekulacije, želimo obavijestiti javnost da Mirsad Mešić, šef Kluba poslanika SDP BiH, zbog operativnog zahvata kojem je podvrgnut i izričitih naredbi od strane medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica o strogom mirovanju, neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici.

Stav SDP-a je po ovom pitanju kristalno jasan, ali nije zgoreg ponoviti da su poslanici SDP-a već jednom bili protiv usvajanja ovog Zakona. Očigledno je da se radi o Zakonu koji će biti alat da se vlasti domognu novca MMF-a i koji će samo služiti za krpljenje budžetskih rupa na svim nivoima.

Opravdanja o tome kako će se akcizama krenuti u gradnju novih kilometara autoputa nisu kredibilna, budući da postoje obezbijeđena finansijska sredstva za nastavak gradnje Koridora 5C kroz BiH, koja se ne koriste.

Posljednje što građani BiH zaslužuju je poskupljenje goriva za cca 10 konvertibilnih maraka po rezervoaru, te lančana poskupljenja roba i usluga koje će to izazvati.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu