SDP BiH oformio Fond za pomoć tokom pandemije COVID-19

Povodom novonastale situacije prouzrokovane koronavirusom COVID-19, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je oformila Fond za pomoć tokom aktuelne pandemije.

Svjedoci smo da je Bosna i Hercegovina danas suočena sa izazovom koji je sve ionako ogromne probleme, koje imamo s funkcioniranjem države i vlasti, potisnuo u drugi plan. To je uvjetovalo da sve političke utakmice i razmirice ostavimo za neko drugo vrijeme i da svako od nas pokuša dati najveći mogući doprinos u zaustavljanju pandemije i suzbijanju širenja virusa.

Najveća prevencija je da se građani suzdrže od izlaska van kuće, dok s druge strane imamo medicinske radnike, vozače kamiona, trgovce, proizvođače hrane i sve one koji imaju neku vrstu radne obaveze. Također, tu su i oni naši sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe, korisnici javnih kuhinja, stari i nemoćni.

Članice i članovi SDP BiH moraju pokazati empatiju prema tim ljudima i solidarisati se kako bi im olakšali rad, odnosno kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Stoga je SDP pozvao svoje parlamentarce, zastupnike, vijećnike, odbornike, načelnike, gradonačelnike, direktore u javnim preduzećima i rukovodstvo partije, da se odreknu dijela svoje plaće u naredna tri mjeseca, te da taj iznos uplate na donatorski račun u SDP-u.

O prikupljenim sredstvima i kome su ona uplaćena SDP BiH će blagovremeno upoznati javnost i članove putem saopštenja. Nakon izvršenja donatorskih uplata, SDP će u narednih nekoliko dana uplatiti pomoć onima kojima je najpotrebnija te će se ta aktivnost raditi svaki mjesec dok traje pandemija koronavirisa COVID-19.

Na kraju, SDP još jednom poziva sve građane da poštuju upute kriznih štabova, pogotovo kada su u pitanju mjere prevencije i samoizolacije, jer time građani čuvaju svoje zdravlje, a onda i zdravlje svih drugih.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu