SDP BiH, NS, GS i DF: Dvorana bez imena uprkos želji građana Novog Sarajeva

Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Građanski savez i Demokratska fronta žele upoznati javnost kako Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo na posljednjoj sjednici nije donijelo odluku o imenovanu sportske dvorane i upozoravaju javnost da su na zborovima građana i u diskusijama gdje nije bilo političkih pritisaka građani podržali inicijativu da sportska dvorana u Novom Sarajevu nosi ime heroja Gorana Čengića.

Goran Čengić je primjer humaniste i heroja, koji je ubijen od zločinačke ruke jer je spašavao svog prvog komšiju. Svi građani Novog Sarajeva znaju njegovu priču jer je njegova priča priča pobjede ljudskosti u teškim danima rata i terora koji su tih godina prolazili stanovnici novosarajevskih naselja.

Pokušaj Stranke demokratske akcije da diriguje javnom raspravom na način da pritiscima na savjete mjesnih zajednica mijenja zaključke i prijedloge koje su zborovi građana odobrili, te da umjesto “Goran Čengić” ova sportska dvorana nosi neutralno ime “Novo Sarajevo” nas upućuje na jednu lošu politiku koja nema dodira sa stvarnošću i sa željama građana naše općine.

Pozivamo građane i građanke Novog Sarajeva da potpisivanjem peticije na internetu podrže našu zajedničku inicijativu, te tako nastavimo djelovati dalje u borbi za istinu i borbi da pravi heroji dobiju zasluženo mjesto na mapi našeg grada i u knjigama naše historije.​​