SDP BiH, NS, GS i DF: Dvorana bez imena uprkos želji građana Novog Sarajeva

Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Građanski savez i Demokratska fronta žele upoznati javnost kako Općinsko vijeće Općine Novo Sarajevo na posljednjoj sjednici nije donijelo odluku o imenovanu sportske dvorane i upozoravaju javnost da su na zborovima građana i u diskusijama gdje nije bilo političkih pritisaka građani podržali inicijativu da sportska dvorana u Novom Sarajevu nosi ime heroja Gorana Čengića.

Goran Čengić je primjer humaniste i heroja, koji je ubijen od zločinačke ruke jer je spašavao svog prvog komšiju. Svi građani Novog Sarajeva znaju njegovu priču jer je njegova priča priča pobjede ljudskosti u teškim danima rata i terora koji su tih godina prolazili stanovnici novosarajevskih naselja.

Pokušaj Stranke demokratske akcije da diriguje javnom raspravom na način da pritiscima na savjete mjesnih zajednica mijenja zaključke i prijedloge koje su zborovi građana odobrili, te da umjesto “Goran Čengić” ova sportska dvorana nosi neutralno ime “Novo Sarajevo” nas upućuje na jednu lošu politiku koja nema dodira sa stvarnošću i sa željama građana naše općine.

Pozivamo građane i građanke Novog Sarajeva da potpisivanjem peticije na internetu podrže našu zajedničku inicijativu, te tako nastavimo djelovati dalje u borbi za istinu i borbi da pravi heroji dobiju zasluženo mjesto na mapi našeg grada i u knjigama naše historije.​​


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu