Sarajevo

SDP BiH nije donio odluku da li će dati svog kandidata za potpredsjednika FBiH

Član Predsjedništva SDP-a BiH Saša Magazinović kazao je danas Agenciji FENA da treba sačekati da prođu žalbeni rokovi kako bi bilo potvrđeno koji će delegati činiti Dom naroda Federalnog parlamenta

SlikaSocijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta Federacije BiH najvjerovatnije će imati šest delegata od ukupno 17 koliko broji svaki od tri kluba naroda te bi ova partija mogla predložiti svog kandidata za potpredsjednika Federacije BiH.

Kako je propisano Ustavom Federacije BiH, za imenovanje na mjesto potpredsjednika Federacije BiH potrebno je osigurati najmanje trećinu u svakom od klubova u Domu naroda, a onda i prostu većinu glasova u oba doma Federalnog parlamenta.

Član Predsjedništva SDP-a BiH Saša Magazinović kazao je danas Agenciji FENA da treba sačekati da prođu žalbeni rokovi kako bi bilo potvrđeno koji će delegati činiti Dom naroda Federalnog parlamenta.

Dodao je da organi SDP-a još uvijek nisu razgovarali o konstituiranju Doma naroda FBiH, jer, smatra Magazinović, proći će još neko vrijeme dok se ne potvrde mandati za izabrane delegate.

– Kada bude vrijeme za to mi ćemo na organima SDP-a obaviti diskusiju i javnost o svemu obavijestiti. Sve što se ovih dana pojavljuje u medijima su spekulacije i mi na to nećemo odgovarati i niti ih komentirati – zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.