Kakanj i Zavidovići

SDP BiH neće dozvoliti stranim tutorima i domaćim izdajnicima da podijele BiH

Na skupovima su predstavljeni i rezultati SDP BiH u ZDK, od kojih posebno treba izdvojiti ulaganje u TE Kakanj i rudnike, u čiji je rad i modernizaciju u protekle tri godine uloženo više od 150 miliona KM

Slika

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine počela je sa predizbornim aktivnostima u Zeničko-dobojskom kantonu skupovima u Kaknju i Zavidovićima. Pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera predstavljeni su kandidati SDP BiH iz ovog Kantona za predstojeće oktobarske Opšte izbore.

Na skupovima su predstavljeni i rezultati SDP BiH u ZDK, od kojih posebno treba izdvojiti ulaganje u TE Kakanj i rudnike, u čiji je rad i modernizaciju u protekle tri godine uloženo više od 150 miliona KM.

Munib Husejnagić, aktuelni premijer ZDK i nosilac liste SDP BiH za Kantonalnu skupštinu, naveo je da SDP čista obraza podnosi račune svog trogodišnjeg mandata.

„Za razliku od onih, koji su decenijama bili ujedinjeni u kriminalu, uspjeli smo za tri godine, zajedno sa građanima, mnoge stvari pokrenuti sa mrtve tačke i ovom Kantonu vratiti poziciju privrednog lidera u BiH“, rekao je Husejnagić.

Mirsad Mešić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH ZDK i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, naglasio je da će SDP sigurno i u budućnosti biti jedina snaga koja neće dozvoliti razgradnju države.

„Svima, koji žele dijeliti ovu zemlju, trebamo ujedinjeni odgovoriti sa osmijehom na licu da im nikada nećemo dati da ostvare svoje naume“, dodao je Mešić.

Nermin Nikšić, federalni premijer i generalni sekretar SDP BiH, okupljenima je naveo podatke o tome kako je aktuelna Vlada FBiH najviše ulagala u ovaj Kanton.

„Svjedoci smo kako drugi sebi pripisuju ono što smo uradili, ali niko ranije nije vratio trećinu dug prema borcima i kompletan dug penzionerima, niko u FBiH nije omogućio veći broj zaposlenih, uprkos negativnim trendovima na ovom polju u regiji. Nedavno usvojeni Zakoni o oduzimanju nelegalno stečene imovine i borbi protiv korupcije stvaraju uslove za efikasniju borbu protiv ovih pošasti i niko više neće moći tražiti opravdanja za svoj nerad u obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom“, istaknuo je Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, u svom obraćanju osvrnuo se na aktuelnu situaciju povodom stava američkih činovnika  Davida Bartha i Scotta Millera.

„Nedopustivo je da trećerazredne birokrate vode predizbornu kampanju za neke druge političke stranke i drže predavanja bazirana na muci naših naroda, isto kao da ova zemlja nema svoje institucije“, kazao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP BiH dr.Zlatko Lagumdžija u svom obraćanju naglasio je da je SDP BiH uvijek bila partija koja se borila za jedinstvo svih, a ne samo jednog naroda u BiH. Podsjetio je da je u četvrtak stupio na snagu Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine te još jednom pozvao čelnike političkih stranaka i funkcionere na svim nivoma vlasti da javnosti predstave svoju imovinu i da im svaka nezakonito stečena KM bude oduzeta u skladu sa ovim Zakonom.

„Zato moramo imati najviše zastupnika na državnom nivou, jer je to jedina garancija da strani tutori i domaći izdajnici ne podijele ovu zemlju. SDP nije, niti će ikada biti, partija jednog lica, niti je SDP partija koju nam je babo ostavio u amanet“, zaključio je Lagumdžija svoje obraćanje okupljenim.                                                                     

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.